Ångrengöring

Ånga är en oöverträffad metod för att rengöra på djupet. maskiner använder torr och överhettad ånga under tryck. Fördelarna är flera. Den torra ångan efterlämnar mycket små mängder vatten, överhettad ånga innebär att den höga temperaturen (kokpunkt från 160°C) öppnar upp porerna i underlaget och därmed kommer åt att lösgöra också djupt sittande och ingrodd smuts samt att det höga trycket blåser bort den lösgjorda smutsen. Den heta ångan på närmare 180 grader är mycket effektiv och dessutom miljövänlig, eftersom kemikalier ofta helt kan uteslutas. Vår ångtvätt hanterar fett, olja och sockerfläckar och eliminerar bakterier, mögel och virus helt utan användning av kemikalier.


Dessutom dödar den heta ångan loppor och löss. Det blir absolut rent och allt som luktar illa avlägsnas effektivt. Som sagt ångan rengör inte bara på ytan utan öppnar även upp porerna i underlaget för att lösgöra den mer ingrodda smutsen. I kombination med det höga trycket blir det rent på ställen som normalt sett är svåra att komma åt i den vardagliga rengöringen.

Varför använda ångteknik

Exempel när du tvättar bilen i en automattvätt går det ca 400 liter vatten enligt Naturvårdsverket. Under en biltvätt med ånga går det i stället åt ca 5 liter. Ångtvätten kommer åt där vanliga redskap inte klarar, dödar ånga bakterier och kvalster samt tar bort mögel. Allt utan kemikalier, vilket är bra för den som utför städningen och för miljön. Som kund hos oss kan ni känna er stolta över att ni tagit ställning utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Tillsammans visar vi omtanke för omvärlden och bidrar till ett mer välmående samhälle genom att minimera påfrestningarna på vår miljö.

Ånga dödar alla virus och bakterier

Traditionella sätt att sanera eller rengöra fungerar dåligt om man vill uppnå en yta ren från virus och bakterier. Men det finns en lösning på problemet – det är ångtvättar med het ånga på 180 grader, under högt tryck. Tack vare den höga temperaturen blir det 100% rent och alla ytor desinfekterade.

Hur bra är het ånga mot Coronaviruset?

Det har under våren gjorts tester i oberoende laboratorium, med målet att testa ångtvättars effektivitet mot virus och bakterier. Resultatet: om ångtvättarna används på rätt sätt tar maskinerna bort upp till 99,999% av inneslutna virus, såsom Coronavirus eller influensa, och 99,99% av vanliga hushållsbakterier från hårda ytor. Ångtvättar behöver bara el och vatten och kan användas under nästan obegränsad tid och är inte beroende av desinfektionsmedel. Eftersom ångtvättar inte använder kemiska rengöringsmedel är användning av ångtvättar inte skadlig för de som rengör med dem. Vare sig hud som andningsvägar riskerar att utsättas.

Potentiellt allergiska reaktioner från rester av rengöringsmedel förhindras också, t.ex. vid rengöring av bord och ytor i ett kontorslandskap. Faktum är att rumsmiljön för allergiker förbättras vid användning av ångtvättar då ångan binder dammet och därmed minskar spridningen av allergener.

Kontakta oss så kan vi tillsammans hitta en lösning som funkar för just er!

Offertförfrågan