FLYTTHJÄLP - Flytta tryggt med Stimish

Det ska vara roligt att flytta. Vi finns i centrala Stockholm och erbjuder flytthjälp från, till och inom hela Sverige. Vi är måna om att våra kunder och vill att alla ska vara nöjda med våra flyttjänster. Därför lämnar vi alltid nöjd kundgaranti på tjänsten flyttstädning. Vi på Stimish hjälper till med alla era flyttbehov och lite mera. Vi har varit med om det mesta. Välj det upplägg som passar er bäst, vi hjälper er med allt från att transportera en kär möbel till att flytta hela ert hem till södra Frankrike.

Välj det som passar er

Vi erbjuder allt ni behöver för er privata flytt. Välj det som passar er bäst, ur vårt utbud av tjänster. Vi hjälper er med allt från transport av en möbel till helhetspaket för flytt inklusive material, lådor, packning och flytt av hela hemmet. Vi erbjuder även våra kunder magasinerings tjänster, flytt av tunga föremål (tex. pianon eller kassaskåp) samt transport av föremål till återvinningscentralen (vi försöker verkligen att skänka så mycket som det går till www.vårabarn.nu som fortfarande är i bra eller någorlunda bra skick). Vi finns alltid nära till hands för er som kund under hela flyttprocessen.

Flytt tjänster är avdragsgillt

Flytt tjänster åt privat personer är en hushållsnära tjänst och är därmed avdragsgill i enlighet med RUT-avdraget. RUT-avdraget ger er som kund möjlighet till att dra av 50% av den totala arbetskostnaden på upp till 75 000 kronor per år/per person.

Du behöver inte göra någonting, förutom att betala mindre. Vi sköter all administration hos Skatteverket och gör avdraget direkt i självaste fakturan.

Att tänka på innan, under och efter flytten

Börja i god tid

Gå igenom vad du har hemma. Mycket av de saker som finns i hushållet kan troligtvis packas ner i förväg, vilket underlättar dagarna innan flyttlasset går.

Sortera, återvinna och kasta bort

När hushållet packas ner för flytt finns en unik möjlighet att rensa ut och bli av med grejer du inte längre behöver. Sälj på loppis-sajter, ge bort till familj och vänner eller släng bort det du inte längre vill ha. Vi på Grabbarna Flytt hjälper gärna till att sopsortera och köra en runda till återvinningsstationen om det behövs. På så sätt kan vi alla hjälpas åt för en smidig och miljövänlig flytt!

Märk Flyttlådorna

Märk flyttlådorna!!! Flyttkaos kan undvikas med märkta kartonger. Vad de innehåller, om innehållet är ömtåligt eller tungt och var de ska placeras i nya hemmet underlättar för både personalen under flytt och för dig vid uppackning. Färgsystem, nummer på lådorna eller listor fungerar toppen för att skapa ett mer organiserat kaos! Smidigast hyr du eller köper du papperskartonger, plast av oss.

Packning

Packning är ett ytterst viktigt moment av flytten för att säkerställa att lösöret kommer tryggt fram till nya adressen. Vi på Stimish erbjuder våra kunder packningstjänster som uppfyller om inte alltid alla era behov. I våra tjänster ingår allt från nedpackning av köksporslin till skyddsinpackning av stora möbler. För att flytten skall löpa smidigt är det viktigt att ni på förhand meddelar ifall ni vill ha hjälp med packning inför er flytt. Kom ihåg att vi fixar det mesta!

Packningstips

I vissa fall kan det hända att ni vill packa ert bohag själva, vilket är en bra lösning ifall man vill spara lite pengar. Därför har vi även presenterat några tips till er som lönar sig att ta i beaktande då ni packar själva. Allt material som ni kan tänkas behöva för packandet har vi att erbjuda, vi hjälper även till med praktiska tips angående packandet.

  1. Använd stabila och lådor med samma storlek (flyttkartonger)
  2. Fyll inte boklådorna allt för fullt (det händer lätt att kartonger går sönder pga tyngden) 
  3. Lägg ett mellanlager glas och porslin (använd gamla tidningspapper)
  4. Sopsäckar lämpar sig bra för mjuka varor som dynor, täcken men även kläder
  5. Skydda kanterna på speglar och tavlor då ni packar dem.

Det finns en hel del moment som man glömmer bort i samband med en flytt. Detta glömmer våra kunder ibland att göra.
Ändra din adress

Ett viktigt måste men är väldigt lätt att glömma när man ska flytta är att göra en flyttanmälan. Det gör du på www.adressandring.se. På så vis får bland annat försäkringsbolaget, Skatteverket, din bank, ditt energibolag och andra viktiga organisationer din nya adress i sitt system. Tänk även på att ta kontakt med andra företag som kanske inte blivit meddelade om din flytt, eller skriva i din nya adress när du handlar online. Informera med ett Sms om den nya adressen till vänner och familj!

Se över dina abonnemang

EL, bredband och tv! Vissa abonnemang kanske ska flyttas, andra sägas upp. Lista upp alla företag och ring dem för att berätta om din flytt. Detta är ett utmärkt tillfälle att jämföra priser och villkor hos olika bolag. Fråga vänner och familj om de har några tips, vad de betalar för sina abonnemang.

Hemförsäkring

Ring eller maila ditt försäkringsbolag. Kolla vad det är som gäller. Om du exempelvis flyttar till en bostadsrätt behövs ett så kallat bostadstillägg. Bor du i hyresrätt? Säg upp kontraktet skriftligt tre månader innan.

EXTRA:

EL-tekniska , bygg och renoverings lösningar

Har ni specifika behov i samband med flyttningen som t.ex. installationer, åtgärder, ombyggnationer, eldragningar kanske måla om, våga fråga vi har de flesta lösningarna.

Flyttstädning

Göra fint och hemtrevligt för den som flyttar in är väldigt viktigt. Det bästa av allt är att vi erbjuder flyttstädning i samband med flytten. Boka även flyttstädning från Stimish i samma veva det är oftast den sista och viktigaste biten i en försäljning.