Dags för Visningsstädning

Vill du göra en lyckad bostadsaffär? I så fall rekommenderar vi en professionell visningsstädning som får din bostad att se riktigt snygg och fräsch ut.

Det är inte lätt att veta vad i ditt hem som spekulanterna kommer att titta mest på eller vad som kan höja eller sänka priset. Men det vet vi. Låt oss ta hand om visningsstädningen!  När spekulanterna står på tröskeln gäller det att de ser den allra bästa versionen av ditt hem. Vi på Stimish har års erfarenhet av visningsstädning.

Visningsstädning i Stockholm

Vi på Stimish utför visningsstädning över hela Stockholm inklusive innerstaden (Södermalm, Östermalm, Vasastaden och Kungsholmen) samt i följande kommuner: Danderyd, Huddinge, Haninge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Sigtuna, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Så funkar det

Kontakta oss genom att klicka på boka nu och följa anvisningarna så tidigt som möjligt så att vi kan boka in den städtid som passar in bäst i er planering. I samband med bokningen kommer vi även överens om det praktiska kring överlämningen av din nyckel. Vi lämnar även garanti på vårt arbete.

Inför visningsstädningen

Det är lite att tänka på för att uppnå bästa resultat. Plocka undan leksaker, kläder och andra lösa föremål, för att förenkla städningen. Se också till att arbetsbänk och diskbänk är fria så att de går att rengöra. Plocka undan saker som kan vara i vägen för fönsterputsning, t ex gardiner, blomkrukor eller prydnadsföremål. Vid större föremål t ex soffa, så kan det vara bra om ni skyddar denna med plast eller tidningar.

Vad ingår i städningen?

Våra visningsstädningar utförs alltid enligt Mäklarsamfundets rekommendationer. Det betyder att de flesta ytor invändigt ingår i städningen. Vi tar med det material som behövs för städningen och rengör allt ifrån köksluckor, ugn och kylskåpsdörrar till golvbrunnar, fasta armaturer och de där svåråtkomliga ytorna bakom elementen. Fönsterputs ingår självklart. Behöver ni hjälp med att piffa upp trädgården inför en visning eller hjälp med att tömma garaget, vinden eller förrådet? Fråga oss så kan vi säkert hitta en kostnadseffektiv lösning på det med.

Checklista vid flyttstädning

Du som kund får en checklista för visningsstädning som du skall gå igenom. Att gå igenom en checklista har dubbla funktioner. Å ena sidan ger det en snabb inblick i vad man kan förvänta sig av en visningsstädning. Samtidigt är det ett enkelt sätt att besiktiga sin nya bostad. Där står även lite tips om vad man bör tänka på som kund innan vi som städfirma kommer och ska utföra arbetet. Checklistan utgår från Mäklarsamfundets riktlinjer.

Extra viktigt att veta!

Det är väldigt viktigt att du berättar för oss ifall bostaden inte har städats på länge eller om det har förekommit rökning inomhus. Visningsstädning kan i så fall helt eller delvis behöva klassas som sanering. Om vi på Stimish på plats bedömer att uppdraget ska klassas som sanering har vi rätt att debitera extra för detta enligt gällande prislista. Givetvis kontaktar vi kund och upplyser om detta innan städningen fortgår.

Städ garanti

När du anlitar Stimish för din visningsstädning garanterar vi att du blir nöjd med vårt jobb och att köpare som skall komma på visning känner att det är rent och hemtrevligt. Genom att anlita oss slipper ni alltså helt och hållet ansvaret för visningsstädning. Om du mot förmodan inte är nöjd med vårt arbete kommer vi självklart tillbaka och åtgärdar det som du inte är nöjd med. Vi försöker oftast åtgärda samma dag om möjligt, senast dagen efter. Vårt enda krav är att du gör din reklamation senast 5 dagar efter utförd flyttstädning.

Skonsam flyttstädning med Svanen

Alla våra produkter är Svanenmärkta. Det finns en uppsjö rengöringsmedel och tekniker att använda sig av vid en flyttstädning. De rengöringsmedel som används är därför noga utvalda för att vara skonsamma och effektiva.

Här presenteras några av de saker man kan titta extra på både i sin egen bostad och i den man ämnar flytta in i.
 • Golv och lister
 • Dörrar
 • Element och kontakter
 • Fönsterbrädor
 • Vitvaror in- och utvändigt
 • Bakom spis
 • Köksfläkt
 • Fast belysning
 • Handfat och toalett
 • Dusch samt ev. badkar
 • Golvbrunnar
 • Ventiler
 • Vattenkranar
 • Skåp och garderober
 • Diskmaskin
 • Tvättmaskin

RUT-avdrag - Vilka regler gäller för visningsstädning?

Städtjänster åt privat personer är en hushållsnära tjänst och är därmed avdragsgill i enlighet med RUT-avdraget. RUT-avdraget ger er som kund möjlighet till att dra av 50% av den totala arbetskostnaden på upp till 75 000 kronor per år/per person.

Du behöver inte göra någonting, förutom att betala mindre. Vi sköter all administration hos Skatteverket och gör avdraget direkt i självaste fakturan.